Saturday , June 15 2019
Breaking News
Home / Quiz / 41st BCS Special Preliminary Online Model Test-4

41st BCS Special Preliminary Online Model Test-4

Q91: out of the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given word:-IMPROVEMENT

  • Betterment
  • Advancement
  • Promotion
  • Preference
  • Ans: Betterment.

Q92: choose the word opposite in meaning to the given word:-LIABILITY

  • Debt
  • Treasure
  • Property
  • Assets
  • Ans: Assets.

Q93: choose the word opposite in meaning to the given word: HATE

  • Abhor
  • Concern
  • Admire
  • Loathe
  • Ans: Admire.

Q94: Reason is the highest faculty—on human by their creator.

  • bestowed
  • Entrusted
  • endowed
  • conferred
  • Ans: bestowed.

Q95: one of the four sentences given in each question is grammatically wrong. That alternative is your answer:-

  • Laziness is detrimental for success
  • Neither you nor i am in a sound position.
  • He begged the favour of my granting him leave
  • Your action is not in conformity with the law
  • Ans: Laziness is detrimental for success.

Q96: one of the four sentences given in each question is grammatically wrong. That alternative is your answer:-

  • He has no desire for fame
  • He is too miserly to part with his money
  • He has invited me for dinner
  • I intend going to Rajshahi
  • Ans: I intend going to Rajshahi.

Q97: Choose the correctly spelt word:-

  • Supercede
  • Supersede
  • Superseed
  • Superceed
  • Ans: Supersede.

Q98: The horror movie scared them out of their-

  • seats
  • lives
  • Wits
  • Funds
  • Ans: Wits.

Q99: “I know him.” Change the voice form

  • He has been known by me
  • He was known to me
  • He is known to me
  • He is known by me
  • Ans: He is known to me.

Q100: To put the cart before the horse—–

  • to reverse the natural order of things
  • to raise obstacle
  • to force a person to do something
  • to offer a person what he cannot eat
  • Ans: to reverse the natural order of things.

Check Also

41st BCS Special Preliminary Online Model Test-5

Q101: জাপানের পার্লামেন্টের নাম- নেসেট পিনসাস ডায়েট সোরা Ans: ডায়েট. Q102: ওডারনীস নদী- পশ্চিম জার্মানী …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 95